SOFRA TUZU

İnsan vücudunun üretemediği halde olmazsa olmazı sodyum, ancak tuz aracığı ile alınabilmektedir. Damağımıza tat vermesi için gıda olarak tükettiğimiz tuz aslında hayati bir seçimdir.

Gıda olarak tüketilen tuzun en önemli özelliklerinden birisi de koruyucu olmasıdır. Buzdolabının veya farklı saklama metodlarının keşfinden çok önce, gıdalar “tuzlama” ile korunmuştur. Tuz gıda içerisindeki suyu emer ve gıdada bakteri oluşmasını engeller. Böylelikle gıdalar tüketime uygunluğunu sürdürür.

Sofra tuzu, NaCl içeriği olarak diğer tuzlardan ayrılmaz. Türkiye’de sofra tuzunun standartları Türk Gıda Kodeksi Tuz Tebliği ve TS 933’de yer alan kurallar ile korunur. Selkur yeraltı kaya tuzu, sadece Türkiye’deki değil tüm dünyada yer alan standartlara uygunluk sağlar.

31 126
BRC FOOTİSO 9001İSO 22000Helal BelgesiSedex Member
© 2018 SELKUR A.Ş. Tüm hakları saklıdır.